cuptor incorporabil

Cum sa cureti cu usurinta diferite tipuri de cuptoare

Indiferent cat de atent esti, la un moment dat o masa se va fierbe peste partea de jos a cuptorului. Ce e de facut? Nu poti sa te opresti sa stergi scurgerile, avand in vedere riscul de a te arde, deci esti fortat sa stai in picioare si sa astepti ca cuptorul sa se raceasca. Intre timp, scurgerea arde. In acest pot, poti evalua daunele si poti incepe sa cureti.

Cunoate tipul cuptorului

Inainte de a incepe curatarea cuptorului, afla cum poti preveni deteriorarea in functie de tipul acestuia. Stabileste daca cuptorul este un model cu autocuratare pirolitica, catalitica sau un cuptor obisnuit.

Curatarea pirolitica a cuptorului

Ruleaza ciclul de autocuratare pentru cuptorul tau ori de cate ori doresti. Acest fapt reduce aproape orice deversare intr-o gramada de cenusa, care poate fi usor stearsa la sfarsitul ciclului de curatare al cuptorului. Trebuie doar sa folosesti o carpa umeda pentru a indeparta resturile de cenusa. Asigura-te ca tii fereastra deschisa in timpul procesului pentru a evita blocarea fumului la tavan si la pereti. Este posibil sa trebuiasca sa speli usa cuptorului si rama cu un sapun delicat pentru a indeparta reziduurile de ulei. Nu freca garnitura din cauciuc care sigileaza usa cuptorului, ci spalati-o cu sapun si apoi cu apa. Nu utiliza abrazivi sau detergenti pentru cuptoare in interiorul cuptorului. Pentru cuptoarele cu autocuratare, ia in considerare scoaterea butoanelor din plastic pe durata ciclului, pentru a evita rasucirea butoanelor din plastic dupa finalizarea curatarii cuptorului.Cand ai dubii, verifica manualul.

Cuptoarele cu autocuratare catalitica

Cuptoarele texturate sunt uneori numite cuptoare de curatare continua. Acestea au o suprafata speciala care are un strat de portelan brut care ar trebui sa arda treptat alimentele pe masura ce continui sa utilizezi cuptorul. Pentru a-l curata, trebuie doar sa stergi interiorul cu o carpa umeda atunci cand cuptorul este rece. Nu folosi niciodata substante de curatat abrazive, tampoane de curatat sau detergenti pentru cuptoare.

Cuptoare incorporabile fara autocuratare

De fiecare data cand cuptorul se raceste, sterge orice varsare cu o carpa umeda. Daca faci acest lucru de fiecare data, mancarea nu se va arde pe suprafetele cuptorului. Unii oameni prefera sa acopere partea inferioara a cuptorului cu folie de aluminiu, dar va trebui sa te asiguri ca nu sunt blocate orificii daca alegi acest truc de prevenire. Pentru pete cu adevarat grase, vei avea nevoie de detergent pentru cuptor si de o pensula sau o perie de spalare din plastic. Asigura-te ca utilizezi o buna ventilatie atunci cand utilizezi un dispozitiv de curatare a cuptorului. De asemenea, poti utiliza sifon pe cuptoare obisnuite care nu se auto-curata, ca o abraziva delicata, care, de asemenea, scufunda grasime si pete uleioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *