masa de calcat

Cum sa gasesti cea mai buna masa de calcat

Indiferent daca iti place sau nu sa calci haine, inainte de a cumpara o masa de calcat, este bine sa iei in considerare anumite aspecte, precum nevoile tale, cat de des calci, si spatiul pe care il ai la dispozitie in locuinta ta pentru masa de calcat.

Este mai bine sa achizitionezi placi de calcat portabile sau incorporate?

Placile de calcat portabile se gasesc de obicei in doua dimensiuni, de tip masa sau separate. Avantajul unei placi de calcat portabile este faptul ca aceasta poate fi mutata cu usurinta dintr-o camera in alta.

Placile de calcat integrale sunt instalate, de obicei, intr-un sertar sau intr-un dulap de perete de catre instalatori profesionisti in spatiile de spalatorie sau langa dulapurile din dormitoare.

Kiturile sunt disponibile pentru proprietarii de case pentru a monta panouri pe o usa de tip dulap sau in locuri speciale. Aceasta masa de calcat este fixata in partea superioara, ancorata numai la un capat. Astfel, vei economisi mult spatiu. Ar trebui sa te gandesti la ce unelte pot fi necesare pentru a monta masa de calcat si mai ales daca ai cunostintele tehnice pentru a face acest lucru.

Dimensiunea placii de calcat

Daca ai spatiu pentru o masa de calcat de dimensiuni mari, este indicat sa alegi cea mai larga masa de calcat pe care o poti gasi, pentru o calcare mai usoara si mai eficienta. O masa de calcat de dimensiuni mari este una care are o lungime de cel putin 4 metri si o latime de la 12 pana la 18 inci.

O masa de calcat mica este utila pentru proiectele de artizanat si repatiile rapide, dar nu este prea buna pentru a calca pe ea articole de imbracaminte sau lenjerii de pat.

Inaltimea mesei de calcat

Daca ai o masa de calcat incorporata, trebuie asezata la nivelul soldului persoanei care calca cel mai des in gospodarie. Pentru persoanele care oscileaza si calca rufele si in picioare, dar si stand jos, este mai indicata achizitionarea unei placi portabile, deoarece aceasta este mai usor de ajustat in sus sau in jos.

Greutatea placii de calcat

Placile de calcat mai mari erau adesea construite din lemn foarte robust, dar foarte greu. Cauta o masa de calcat cu o suprafata din metal, care permite aburului sa se evapore corespunzator.

O masa de metal usoara se poate plia facil si se poate depozita cu usurinta. De asemenea, iti permite sa o deplasezi dintr-un loc in altul fara efort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *