Beneficiile incredibile ale rosiilor

De multe ori neglijam importanta naturii in viata noastra. Natura are atat de multe elemente importante foarte bune pentru pielea noastra. Un astfel de element uimitor este o rosia. Rosia ajuta la eliminarea toxinelor din corpul nostru.

Pot ajuta la prevenirea cancerului, la mentinerea unui puls perfect si la reducerea glicemiei la persoanele care sufera de diabet.Rosiile contin carotenoizi, de exemplu, luteina si licopenul. Pot fi adaugate cam in orice mancare, fie ca este vorba de un sandwich, sos sau mancare. Sunt foarte sanatoase daca sunt fierte, deoarece aceasta tehnica poate sprijini accesibilitatea suplimentelor cheie. Dar nu uitati, spalati rosiile inainte de a manca.

Protejeaza ochii

Rosiile sunt o sursa bogata de licopen, luteina si beta-caroten, niste agenti de prevenire a cancerului capabili sa protejeze ochii impotriva daunelor provocate de lumina. Studiile privind bolile oculare asociate varstei au aratat ca persoanele care consuma carotenoide (luteina si zeaxantina), prezente in rosii, au o pondere mai mica cu 35% in ceea ce priveste degenerescenta maculara legata de varsta (AMD).

Imbunatatesc calitatea pielii

Colagenul este un segment fundamental al pielii, parului, unghiilor si tesutului conjunctiv. Generarea de colagen in organism este dependenta de vitamina C. O insuficienta a vitaminei C poate provoca scorbut. Acest lucru poate provoca riduri, enumerand pielea, imperfectiunile si alte efecte negative ale bunastarii pielii.

Imbunatatesc sanatatea inimii

Continutul de fibre, potasiu si vitamina C din rosii ajuta sanatatea inimii. O extindere a consumului de potasiu, alaturi de o reducere a sodiului, este cea mai importanta schimbare de dieta pe care o poate face individul normal pentru a-si diminua pericolul de infectie cardiovasculara. Rosiile contin, de asemenea, acid folic. Aceasta ajusteaza nivelurile de homocisteina. Homocisteina este un amino-coroziv care rezulta din defalcarea proteinelor. Se spune ca extinde pericolul atacurilor de inima si accidentelor vasculare cerebrale. Administrarea nivelurilor de homocisteina de catre folat scade unul din factorii de risc pentru boala coronariana.

Ajuta la impiedicarea aparitiei cancerul

Cancerul inseamna dezvoltarea necontrolata a unor celule ciudate care se raspandesc peste limitele lor obisnuite, atacand frecvent diferite parti ale corpului. Continutul ridicat de licopen din rosii este acceptat ca fiind scopul fundamental in spatele acestor efecte defensive, cu toate acestea, studiile sunt asteptate sa afirme acest lucru.

Ajuta la ierdere in greutate

Consumul de rosii zilnic poate ajuta la pierderea in greutate deoarece sunt suculente, dulci si incarcate cu o multime de antioxidanti.

Rosiile au multe benficii, pot ajuta la prevenirea cancerului, la mentinerea unui puls perfect si la reducerea glicemiei la persoanele care sufera de diabet etc. De altfel, pot fi adaugate cam in orice mancare, fie ca este vorba de un sandwich, sos sau mancare. Sunt foarte sanatoase, mai ales fierte, deoarece aceasta tehnica poate sprijini accesibilitatea suplimentelor cheie. Dar nu uitati, spalati rosiile inainte de a le manca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *