mancare procesata

Două studii hrana procesată

Alimentele procesate au fost asociate cu o incidență crescută a bolilor de inimă și a mortalității în două mari studii europene, adăugând dovezi la riscurile pentru sănătate.

Alimentele în cauză au fost modificate din punct de vedere industrial și conțin în mod obișnuit grăsimi, zahăr, sare și calorii, fibre și substanțe nutritive mai mici decât alimentele proaspete sau minim prelucrate.

Acestea includ prăjituri și pâine ambalate, snacks-uri dulci și savuroase, cereale zaharoase, băuturi fizice, mâncăruri cu aditivi alimentari, taitei instant și supe și carne reconstituită și produse din pește.

În primul dintre noile studii, raportate în revista BMJ, Bernard Srour de la Universitatea din Paris și colegii lui au urmat mai mult de 100.000 de adulți francezi timp de 10 ani, ca parte a unui studiu online bazat pe populație.

Aceștia au furnizat informații demografice și de sănătate, iar datele lor au fost legate de înregistrările naționale la asigurările de sănătate.

Alimentele au fost clasificate în funcție de gradul lor de prelucrare, utilizând o metodă stabilită, NOVA. Alți factori de risc, cum ar fi fumatul, activitatea fizică, educația și istoricul familial al bolilor de inimă, au fost luate în considerare în analize.

Rezultatele au aratat ca fiecare crestere cu 10% a consumului de alimente prelucrate a conferit in mod independent un risc mai mare de 10% la bolile de inima si la bolile cerebrovasculare – un precursor potential pentru accident vascular cerebral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *