branza da vise ciudate

Consumul de brânză dă vise ciudate?

Întrebarea nu a fost exclusiv studiată cu rigoare științifică, dar am putea găsi niște răspunsuri, analizând modul în care brânza poate influența creierul.

Creierul nostru este dirijat de o serie de hormoni, inclusiv serotonina, care promovează relaxarea și somnolența, adrenalina, care acționează ca un stimulant și testosteronul, care reglează libidoul, distribuția grăsimilor și puterea.

Acești hormoni și alții pot influența modul în care gândim, cum acționăm și cum funcționează sistemele noastre interne. Nu toți directorii chimici sunt produși de corpul nostru: unele sunt conținute în alimentele pe care le consumăm.

Brânza, de exemplu, conține un aminoacid numit triptofan care atunci când este consumat poate fi procesat în serotonină, un hormon esențial pentru somnolență. Deci, există cel puțin o legătură strânsă între consumul de brânză și somn.

Și există unele cercetări care arată că diferite tipuri de brânză pot influența conținutul viselor dvs.

Într-un studiu efectuat în 2005 (desigur realizat de British Cheese Board), participanților li s-a cerut să mănânce 20 de grame de brânză cu o jumătate de oră înainte de a merge la culcare în fiecare noapte timp de o săptămână. Atunci își vor înregistra visele într-un jurnal în momentul în care s-au trezit.

Fiecare participant a primit un singur tip de brânză: stilton, cheddar, Leicester, brie, Lancashire și Cheshire.

Surprinzător, 83% dintre participanții care au mâncat Leicester au avut vise plăcute, 60% dintre vise fiind legate de amintirile minunate din copilarie. Cheddar, pe de altă parte, a dus la vise despre celebrități în timp ce Cheshire nu a condus la vise mai mult de jumătate din timp.

Ciocolata, în special bomboane de culoare închisă, conține cafeină, un simulant care probabil vă va face să vă treziti mai degrabă decât să adormiți.

O masă bogată în calorii, cum ar fi o friptură, poate, de asemenea, să influențeze somnul. Energia pe care corpul nostru o arde pentru a digera aceste tipuri de alimente ridică temperatura corpului. Somnul este mai bun atunci când temperaturile corpului sunt mai reci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *