Romanii si stilul de viata sanatos

Romanii si stilul de viata sanatos

Romania ocupa un loc mijlociu in topul tarilor cu cea mai mare speranta de viata si un stil de viata sanatos. Nu o spunem noi, ci studiile derulate la nivel european. Spre exemplu, anul acesta a fost unul extrem de bun privind din aceasta perspectiva. O cercetare initiata la inceputul acestui an pe mai multe grupuri a relevat Insight-uri surprinzatoare. Acestora le-au fost acordati bani in vederea cumpararii de alimente sanatoase si tip junk.

Grupul căruia i s-a permis să cumpere alimente sănătoase nu a cumpărat alimente mai sănătoase decât oricine altcineva. Au folosit doar banii proprii pentru a cumpăra alimente nesănătoase și a subvenției pentru a cumpăra alimente sănătoase. Cei cărora li s-a acordat mai multă libertate să folosească banii de asistență în orice mod își doreau să cumpere la fel de multe alimente sănătoase.

Cu toate acestea, astfel de propuneri nu au reușit să încurajeze oamenii să cumpere alimente mai sănătoase. De ce nu au reușit? Am câteva idei.

1. Obiceiurile sunt greu de schimbat. Semi-preparatele sunt usor de gatit si consumat, de aceea romanii si nu doar ei le prefera in detrimentul salatelor, spre exemplu, care sunt proaspete si ar putea furniza o cantitate mai mare de proiteine si vitamine;

2. Banii sunt fungibili. Oamenii care primesc ajutor alimentar cheltuiesc de obicei o parte din banii lor pentru alimente. Permiteți doar persoanelor să cheltuiască banii de asistență pentru a cumpara fructe și legume și vor schimba pur și simplu articolele pe care le achiziționează cu banii proprii.

3. Am putea fi un pic obsedați de fructe și legume. Poate reducerea insecurității alimentare este suficientă pentru a realiza. Nimeni nu trebuie să-și facă griji dacă au suficienți bani pentru a-și plăti masa următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *