Confesiunea unui pediatru Este mai periculos pentru copilul tău să se nască acasă – Partea I

Confesiunea unui pediatru: Este mai periculos pentru copilul tău să se nască acasă? – Partea I

Dezbaterea cu privire la siguranța nașterii acasă, atât pentru mamă, cât și pentru copil, a continuat ani de zile. Eu am scris despre această problemă. Majoritatea bebelușilor s-au născut acasă de generatii. Acum, procentajul este în jur de 1% în SUA, deși este mult mai mare decât în multe țări din vestul Europei. Trecerea la nașteri spitalicești a fost paralelă cu creșterea spitalelor, pediatriei și obstetricii. Cu această schimbare, s-a observat o scădere a autonomiei femeilor față de deciziile de îngrijire a sănătății. De asemenea, a existat un salt inestetic în proporția nasterilor în secțiune cezariană, o procedură operativă și alte alte intervenții medicale în muncă și naștere, chiar dacă datele actuale sugerează săriturile recente ale livrării de cezariană (acum în jur de 30%).

Dezbaterea cu privire la faptul dacă dominanța nașterilor spitalicești este un lucru bun sau un lucru rău (sau niciunul) este mult mai mult decât o dezbatere medicală; este, de asemenea, unul social și politic. Este, de asemenea, într-o oarecare măsură, o problemă a puterii medicale, o luptă între medicii obstetricieni care aduc pe lume bebeluși la spital și asistenți-moașe care aduc deseori copii pe lume la domiciliu. Mă interesează foarte mult aspectele sociale și politice, dar, în calitate de pediatru, mă preocupă în special problema de siguranță: este mai periculos pentru copilul tău să se nască acasă?

O problemă în a răspunde la această întrebare este că majoritatea studiilor referitoare la siguranța nașterii la domiciliu au venit din străinătate. În urmă cu câțiva ani, am obținut câteva date din SUA, publicate în New England Journal of Medicine, intitulat „Planificate din nașteri și rezultate din spital”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *