Confesiunea unui pediatru Este mai periculos pentru copilul tău să se nască acasă – Partea a II - a

Confesiunea unui pediatru: Este mai periculos pentru copilul tău să se nască acasă? – Partea a II – a

O mare problemă în evaluarea datelor anterioare a fost aceea că statisticile vitale din certificatele de naștere au contat nașterile la domiciliu și nașterile la spital, dar nu au identificat ca o categorie separată acele femei care plănuiau să se livreze acasă, dar apoi au fost admise la un spital pentru a le livra acolo, deoarece de unele probleme cu sarcina. Astfel de femei erau socotite doar ca nașteri la spital. De asemenea, creșterea recentă a centrelor de naștere a introdus un loc intermediar între domiciliu și spital. Studiul mare legat mai sus a fost din Oregon, folosind anii 2012 și 2013. Oferă câteva informații utile.

Concluzia este că bebelusii născuți din femei care intenționau să nască la domiciliu au avut o rată a mortalității infantile de 3,9 decese la 1000 de nasteri. Aceasta a fost semnificativ mai mare decât rata de deces a copiilor născuți într-un spital, care a fost de 1,8 decese la 1000 de nasteri. Nu este surprinzător, femeile care au nascut în spital au avut o rată mult mai mare de un fel de intervenție, cum ar fi secțiunea cezariană.

Ce ar trebui să facem din asta? Gândirea la risc poate fi dificilă și este important să înțelegem diferența dintre riscul relativ și absolut. (Am scris și despre asta.) Rapoartele media deseori ascund acest punct cheie. De exemplu, în acest studiu, riscul mortalității infantile a crescut cu 100% odată cu nașterea la domiciliu. 100 la sută! Dar de două ori un număr foarte mic este încă un număr foarte mic. Riscul absolut de a muri un copil într-o naștere la domiciliu este foarte mic. Totuși, este mai mare.

Ceea ce înseamnă asta este că o femeie care decide să nasca acasă ar trebui să înțeleagă toate consecintele si implicatiile. Unele nu vor dori să accepte acest risc crescut, oricât de mic este în termeni absoluti. Unii o vor accepta. Același număr al Jurnalului a avut un editorial bun care discuta despre cum să gândească despre această problemă. Este un rezumat foarte bun al întrebării fundamentale. Este vorba despre problema riscului acceptabil și despre modul în care acesta variază în funcție de persoană.

Concluzia:

În cele din urmă, alegerile femeilor pentru locul de naștere vor fi determinate de gradul de toleranță la risc și de riscurile pe care doresc să le evite cel mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *