Producătorii de droguri descoperă dischinezia tardivă. Și profită de ea.

Producătorii de droguri descoperă dischinezia tardivă. Și profită de ea.

Înainte de anunțuri directe către consumatori, medicii au încercat să-i liniștească pe pacienți că probabil sunt în regulă. Astăzi, reclamele de droguri și verificatorii de simptome online fac exact invers. Cele mai insidioase sunt reclame „fără marcaj” care sperie oamenii cu privire la o boală, fără a menționa medicamentul pe care încearcă să îl vândă. Publicitatea fără limite este proiectată să apară ca un mesaj de sănătate publică de pe CDC, iar unii chiar apar gratuit la TV și radio ca „anunțuri de servicii publice”.

Cea mai recentă campanie este cea pentru dischinezia tardivă (TD), o constelație a mișcărilor involuntare, adesea permanente, asociate cu medicamente neuroleptice / antipsihotice. Spre deosebire de tulburarea somn non-24 de ore și altele asemănătoare, TD este o afecțiune răspândită, care se adaugă stigmei suportate de persoanele cu afecțiuni psihiatrice severe. A devenit mai frecventa, chiar și în rândul tinerilor, deoarece al doilea antipsihotic general (SGA) este comercializat pentru afecțiuni nonpsihotice precum autism, tulburare bipolară, tulburări de conduită, ADHD, anxietate și depresie. SGA-urile au fost aprobate în mare parte cu riscul lor putativ mai mic de a provoca TD în comparație cu antipsihoticele de primă generație (FGA), dar clinicienii înregistrează acum același efect secundar. Medicamentele sunt chiar atipice, întreabă unii? Au fost aprobările prea pripite?

În timp ce tetrabenazina a fost utilizată în tratamentul TD, efectele sale suicidare i-au limitat utilitatea.

În urmă cu doi ani, FDA a aprobat valbenazina (Ingrezza) vândută de Neurocrine Biosciences și deutetrabenazine vândută de Teva (Austedo) pentru tratamentul DT, iar acum anunțurile TV și site-urile TV nemarcate pentru TD abundă ca și cum tocmai a fost descoperită afecțiunea.

La fel ca alte campanii de marketing fara limite, reclamele și site-urile TD omit menționarea numelor de droguri, dar îndeamnă oamenii să-și vadă medicii și să-și descrie toate simptomele. Site-urile web oferă chiar un „ghid de discuții” pentru a vă asigura că medicul prescrie medicamentul exact comercializat – cooptarea pacientului în efortul de vânzare. Anunțurile îndeamnă, de asemenea, oamenii să nu oprească drogurile care le provoacă TD.

De ce să obiectați la un tratament pentru TD dacă funcționează? În primul rând, există preț.

Ingrezza ar costa 752.080 de dolari, iar Austedo, 1.100.773 de dolari, pe baza măsurilor de viață ajustate calității anului (QALY), spune revista Managed Care. Reducerea prețurilor industriei a devenit atât de flagrantă, încât ambele părți ale culoarului congresar sunt alarmate.

Medicamentul contra cancerului Novartis, Kymriah, costă 475.000 USD pe pacient. Actimmune, un medicament care stimulează sistemul imunitar în boala granulomatoasă cronică, costă 52.321,80 USD pentru o lună, iar medicamentul cu pietre la fiere Chenodal costă 42.570 USD pe lună. Știm cu toții prețul medicamentelor Hep C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *