Romanii si administrarea de medicamente

Romanii si administrarea de medicamente

În timp ce industria susține că prețurile de șase și chiar șapte cifre ale medicamentelor noi pe care le desfășoară reflectă „cercetarea”, prețurile sunt văzute ca fiind oportuniste sau chiar extorsionate – o ofertă pentru pacienți, clinicieni și asigurători pe care „nu o pot refuza”.

În al doilea rând, drogurile suplimentare sunt o strategie clară pentru a dubla și tripla profiturile industriei medicamentelor. Nu vă opriți medicamentul doar pentru că nu pare să funcționeze sau provoacă efecte secundare incomode – adăugați un alt medicament sau două a fost mesajul „polidrog” de ani de zile. Nu uitați de Seroquel, un SGA prescris agresiv, este el însuși un medicament suplimentar atunci când antidepresivele nu funcționează.

Între timp, medicamentele care sunt extrem de necesare, cum ar fi antibioticele pentru carbapenem și bacteriile rezistente la vancomicină nu sunt dezvoltate în mod evident, deoarece nu sunt profitabile pentru industrie – chiar și atunci când banii noștri fiscali sunt înmânate industriei pentru a le dezvolta. Ce zici de un medicament antifungic pentru tratarea candidei auride, devenind tot mai mult un flagel de spital? Nu, industria medicamentelor ar căuta mai degrabă bogățiile Wall Street la prețul sănătății publice.

Există încă două sugestii atunci când vine vorba de TD stigmatizant. De ce industria nu poate dezvolta medicamente antipsihotice care nu o provoacă – sau nu ar fi la fel de profitabilă ca un medicament scump? Și ce zici de a solicita formulare de consimțământ informat de la toți pacienții supuși cavaleriei la SGA pentru afecțiuni precum autismul, tulburarea bipolară, ADHD, anxietatea și depresia, în care recunosc că ar putea fi condamnați la TD pe toată viața? Aceasta ar putea reduce numărul bolnavilor de TD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *