Nu folosiți stimulanți pentru pentru a te concentra la examene. Strică somnul și nu ajută!

Nu folosiți stimulanți pentru pentru a te concentra la examene. Strică somnul și nu ajută!

Împreună cu o povară financiară mai accentuată și un mediu academic din ce în ce mai competitiv, noua generatie de studenti se va confrunta cu presiunea de a lua o pilulă despre care unele referințe de cultură populară spun că te vor face „grozav la orice”.

Utilizarea neprescriptivă a stimulanților este o problemă din ce în ce mai mare pentru tineri, aducând nu numai un risc de supradozaj și dependență, dar și deteriorarea somnului.
Între 2008 și 2012, utilizarea nonmedicală a stimulenților la 18-25 de ani a crescut de la 5,7% la 9,3%. Ultimele două decenii au înregistrat o creștere de 10 ori. În timp ce adulții de vârstă universitară prezintă cea mai mare prevalență, până la 20% din cei 12 ani și peste raportează experiență în ceea ce privește utilizarea fără prescriptie a medicamentelor eliberate pe bază de rețetă, ceea ce indică faptul că diversarea acestor medicamente pentru utilizare nemedicală începe în liceu si poate chiar mai devreme.

Studiez rolul important al somnului pentru funcționarea creierului și sănătate. Munca mea a introdus napping-ul (puiul de somn) ca o contramăsură de oboseală și un vehicul puternic pentru a stimula memoria, creativitatea, funcția executivă și procesele de restaurare pe termen lung.

Având în vedere criza crescândă a campusului în ceea ce privește consumul stimulant și deteriorarea somnului, munca recentă în laboratorul meu a studiat utilizarea nemedicală a stimulanților la adulții sănătoși și a demonstrat că nu obțin avantajele academice pe care și le doresc și că ar putea dăuna singuri.

Un cocktail de substanțe duce la complicații

Utilizarea greșită a stimulanților nu apare într-o bulă. În comparație cu utilizatorii medicali și utilizatorii non-utilizatori, adolescenții care raportează utilizarea nemedicală a medicamentelor eliberate pe bază de rețetă, de asemenea, se implică în consumul de binge mai des. De asemenea, acestea au un nivel academic mai scăzut și o probabilitate mai mare de a detecta pozitiv pentru alte abuzuri de substanțe.

Acest lucru este profund tulburător pentru cei dintre noi care studiază efectele medicamentelor asupra creierului și corpului. Co-ingestia medicamentelor eliberate pe bază de rețetă și a alcoolului este legată de concentrații mai mari de alcool din sânge care provoacă supradoze fatale, risc crescut de leziuni hepatice și cardiace, conducere afectată și accidente de circulație. Într-adevăr, vizitele la camera de urgență din cauza utilizării nemedicale a stimulanților s-au triplat de la 5.212 vizite în 2005 la 15.585 de vizite în 2017, din cauza efectelor secundare negative, inclusiv nervozitate, insomnie, amețeli și probleme cardiovasculare sau psihiatrice.

Spre deosebire de opioide, motivația de a folosi greșit stimulatorii nu este să verificați, ci mai degrabă să faceți check-in-ul la scară de supereroi. Folosirea stimulentelor nemedicale este în primul rând pentru a crește trezirea, fiind folosită de zeci de ani de către persoane a căror descriere a postului include perturbarea somnului. Pentru lucrătorii de urgență, militarii și lucrătorii în schimburi, perioade lungi fără somn pot provoca scăpări în pericol de viață în atenție. Însă aceste scenarii extreme au o asemănare mică cu beneficiile dorite de studenții de la colegiu, care raportează pastile popping „pentru a îmbunătăți performanța intelectuală” sau pentru a „petrece mai mult timp și a bea mai mult”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *