Tu cum te concentrezi cel mai bine

Tu cum te concentrezi cel mai bine?

O intrebare care se afla pe buzele tuturor este aceea privitoare la aportul adus de lecitina la nivel de concentrare. Cu alte cuvinte, stimulatorii produc de fapt o îmbunătățire cognitivă la oameni sănătoși și bine odihniți? Surprinzător, răspunsul este: uneori și doar puțin.

Mai multa energie decât ajutor

Pe parcursul a două – patru ore în care medicamentul este activ, unele studii efectuate la adulți sănătoși bine odihnitori au arătat creșteri pe termen scurt ale atenției și ale memoriei de lucru. Unele, însă, nu au arătat niciun beneficiu.

De fapt, unele studii sugerează că stimulenții pot servi pur și simplu pentru a face sarcinile plictisitoare mai interesante, acționând asupra sistemului dopaminic. Această emoție extra-obișnuită permite studenților să rămână cu o misiune deosebit de grea pentru perioade mai lungi de timp decât ar face în mod normal, ceea ce poate promova sentimentul de a fi mai inteligent, precum și creșterea potențialului de dependență.

Întrebarea devine apoi: Îmbunătățirea cognitivă a stimulanților depășește taxa semnificativă pe termen lung asupra somnului și procesele cognitive și de sănătate care se bazează pe somn?

Cercetările din laborator au arătat că există compromisuri semnificative ale insomniilor pe termen lung pentru această atenție mică în atenție. Arătăm că chiar și o doză de dimineață – sau la 9 a.m. – dăunează somnului nocturn. Acest lucru este valabil în special pentru somnul profund, ceea ce este important pentru gândirea complexă, memoria pe termen lung, funcția imunitară și restaurarea fizică.

În plus, stimulenții reduc îmbunătățirile de performanță la sarcinile cognitive pe care le conferă somnul peste noapte, precum îmbunătățirea memoriei de lucru și memoria pe termen lung.

Această reducere este direct legată de scăderea somnului profund. Prin urmare, chiar și atunci când sunt luați stimulanți mai devreme în zi, perturbă somnul nocturn și ulterior performanță cognitivă.

Deci, beneficiul trecător al stimulanților merită daunele aduse somnului și proceselor cognitive și de sănătate pe termen lung? Este riscabil abuzul crescut de substanțe care vine cu utilizarea necorespunzătoare a stimulanților? Este mai ușor să fii un supererou luând o pastilă pentru a rămâne treaz și o pastilă pentru a merge la somn decât pentru a dormi suficient?

Mulți studenți se vor confrunta probabil cu aceste întrebări la facultate în acest an. În calitate de lideri universitari, consilieri, părinți, profesori, antrenori și colegi, este de datoria noastră să îi ajutăm să ia o decizie în cunoștință de cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *