Cuvantul care poartă atâta greutate în experiența cancerului | Prima parte a povestii

Experienta pe care o vom povesti in acest articol va va intrista, insa merita citita.

“Pacientul părea că a pierdut în greutate recent. Când și-a scos haina de iarnă și a pus-o pe spătarul scaunului, i-am putut vedea scapula ca niște aripi sub pulover. Se aseza în scaun și își încrucișa cu grijă picioarele. A oftat blând în timp ce și-a aranjat brațele peste piept și s-a uitat la mine.

Am întrebat. Aceasta este declarația mea obișnuită de deschidere, chiar și atunci când cred că știu motivul numirii. Cei mai mulți dintre pacienții mei sunt consultați de oncologi sau de asistenții medicali care lucrează cu ei și, înainte de a-l vedea pe pacient, revizuiesc notele din EHR. Dar este important pentru mine să aud de la pacient de ce cred că mă văd. Și vreau să îi ajut în orice fel pot.

Ochii bărbatului mi-au spus o parte din povestea lui. Părea obosit, bătut și plutind pe punctul de a fi lipsit de speranță. El a fost la capătul cozii unui regim brutal pentru cancerul său colorectal cuprinzând rezecție anterioară, urmată de săptămâni de radioterapie și chimioterapie concomitentă. El a avut toate reacțiile adverse așteptate și s-a săturat de toate. Atunci de ce vedea un consilier în sexualitate?

În timp ce îl așteptam să vorbească, gândul mi-a trecut prin minte că poate sesizarea fusese făcută cu câteva săptămâni înainte, când poate că ar putea contempla pierderea funcției sexuale care rezultă din regimul său de tratament. Următoarele sale cuvinte mi-au confirmat suspiciunea.

Vocea lui se ridicase și devenise puțin supărată.

Am dat din cap și i-am permis să continue.

Strigă el, cu fața acum plină de energie.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *