Medicii sunt de obicei adulți în orice alte aspecte ale vieții lor, cu excepția banilor

În această săptămână, eu și soția mea am sărbătorit cea de-a 31-a aniversare a nunții noastre. M-a făcut să mă gândesc la cum s-a schimbat viața mea de când eram un biet boboc la facultate. O perioadă în care nu am făcut întotdeauna lucrurile corecte. Știam că este împotriva legii și a politicii școlare de a bea alcool la vârsta mea în timpul unei petreceri fratene, dar uneori am făcut-o oricum.

Știm că ne-am transformat in adulți, când începem să facem lucrurile corecte pentru că sunt lucruri corecte și nu pentru că altcineva ne-a spus să le facem. Ca prima dată am primit o tunsoare din proprie inițiativă. Încă îmi amintesc în acea zi.

Cu banii funcționează la fel. Există lucruri pe care bobocul neînvățat le face cu bani diferiți de ceea ce face adultul „vrăjit”. Chiar dacă s-ar putea să fim adulți în anumite zone, cum ar fi diagnosticarea pacienților, s-ar putea să nu adultăm în alte zone, cum ar fi banii. Să ne uităm la câteva exemple și să vedem unde cheltuiati fara cap banii: Adult sau boboc?

Mulți medici termină pregătirea și sunt brusc aruncati în lume cu un salariu nemotivant. Mulți dintre noi nu gestionăm foarte bine acel moment. Cheltuim abundent pentru câteva lucruri pe care le amânăm din cauza lipsei de venit. Adesea facem mișcări care de fapt fac rău poziției noastre financiare de ani de zile. Sperăm, la un moment dat, să ne dăm seama că este timpul să creștem financiar. Iată câteva dintre semnele că te-ai mutat la adult cu banii tăi.

V-ați enumerat obiectivele financiare și faceți progrese în atingerea lor

Acesta este unul mare. Bobocii nu enumeră obiectivele lor și își fac planuri pentru a le atinge. Ei au tendința de a trăi pentru astăzi, iar figura de mâine va avea grijă de sine. Acesta este motivul pentru care sfârșesc prin a trage pe toți nasterii care se înghesuie pentru teste sau pentru terminarea documentelor.

Problema în care îți dorești să îți îndeplinești obiectivele este că, pe măsură ce trece fiecare an, capacitatea de a atinge un obiectiv pe termen lung scade. Termenul limită pentru atingerea obiectivului continuă să se apropie, dar nu suntem mai aproape de a atinge niciunul dintre obiectivele noastre.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *