Reptile amenintate de comertul online - Partea I

Reptile amenintate de comertul online – Partea I

Oamenii de stiinta solicita o mai mare reglementare internationala.

Aproape 4000 de specii de reptile – o treime dintre cele cunoscute – sunt tranzactionate online cu foarte putine reglementari internationale, contribuind la „criza biodiversitatii in continua crestere”, potrivit unui nou studiu publicat in revista Nature Communications.

Studiul a constatat ca 90% dintre speciile de reptile comercializate si jumatate din numarul total de indivizi sunt capturati din salbaticie. Majoritatea provin din puncte fierbinti din Asia, in special din Vietnam, pentru a satisface cererea consumatorilor din Europa si America de Nord.

Multi satisfac pofta de a detine obiecte rare, lucru pe care cercetatorii il considera deosebit de ingrijorator. Inca din 2008, Federatia Britanica pentru Herpetologi a estimat ca reptilele erau mai populare ca animale de companie decat cainii.

Speciile comercializate tind sa fie pe cale de disparitie sau pe cale de disparitie critica sau au arii restranse, cum ar fi chinezii si vietnamezii Cyrtodactylus si Goniurosaurus pesteri geckos, care sunt limitate la un singur deal.

Se crede ca unele populatii salbatice intregi, cum ar fi Goniurosaurus luii, au fost colectate pentru comertul cu animale de companie, iar studiul a constatat ca unele specii sunt exploatate la scurt timp dupa ce au fost descrise.

„Impactul este atat de raspandit incat chiar si cele mai diverse parti ale planetei isi au in comert jumatate din speciile lor”, spune autorul principal Alice Hughes de la Academia de Stiinte din China.

Ea are un impact serios asupra sanselor de supravietuire la 70% din specii, adauga ea, avand in vedere ca majoritatea sunt luate din salbaticie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *