Animalele salbatice neprotejate – II

Numai Madagascar si Noua Zeelanda isi protejeaza mai mult de jumatate din speciile lor. In alte regiuni, cum ar fi Africa, majoritatea tarilor au avut un numar mare de specii fara evaluarea IUCN a starii lor de conservare.

Cercetatorii au fost alertati cu privire la lipsurile imense de cunostinte in comertul cu animale salbatice la reuniunea CITES din 2019 din Geneva. Hughes spune ca a fost „socata” sa constate ca grupurile vulnerabile precum pasarile cantatoare asiatice si pestii tropicali au fost considerate „prea scumpe pentru a fi adaugate”.

„Majoritatea discutiilor pentru animale din CITES au fost asupra speciilor cu valoare ridicata cu cerere sustinuta”, spune ea, „excluzand in mare masura speciile comercializate la niveluri inferioare sau cu valoare mai mica”.

Reptilele enumerate includ aligatori ( aligatori ), soparle caiman ( Caiman ), pitoni ( Python ), crocodili ( Crocodylus ) si soparle monitor ( Varanus ), care sunt comercializate in volume mari, in principal pentru piele la moda. Altele sunt vandute pentru hrana, decor si medicamente.

In timp ce crocodilii sunt crescuti in mare parte in captivitate, 50% dintre serpi si broaste testoase si 70% din soparle provin din salbaticie. Cu toate acestea, doar 9% din speciile de reptile sunt monitorizate, ceea ce este ingrijorator avand in vedere ca CITES este sursa cheie de date care implica comertul international cu specii pe cale de disparitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *