Ce gasesc australienii ca fiind sexy

Ce gasesc australienii ca fiind sexy? – I

Buna, australieni, ce vi se pare sexy? Aceasta este o intrebare pusa de cercetatori intr-un studiu privind preferintele de atractie sexuala, publicat in PLOS ONE.

O echipa de cercetatori, condusa de Stephen Whyte de la Universitatea de Tehnologie din Queensland, a chestionat 7000 de australieni intre 18 si 65 de ani care au folosit site-uri de intalniri, intreband cat de importanti sunt trei factori intr-un potential partener: estetica, resursele si personalitatea.

Fiecare dintre acesti factori a fost impartit in continuare in categorii.

„Le-am cerut participantilor sa evalueze importanta a noua caracteristici asociate atractiei sexuale – varsta, atractivitate, constructie fizica / caracteristici; inteligenta, educatie, venituri; incredere, deschidere si conexiune emotionala ”, spune Whyte.

Rezultatele au fost diferite intre barbati si femei de varste diferite.

Pentru barbatii tineri si batrani, era vorba de aspect, iubito. Sau cel putin, barbatii de toate varstele considera ca atractia estetica este extrem de importanta, desi barbatii mai in varsta au privit cel putin personalitatea mai mult decat omologii lor mai tineri.

De fapt, barbatii mai in varsta credeau ca personalitatea este mai importanta decat femeile in varsta.

„In primul rand, am descoperit ca barbatii considera atat atractivitatea, cat si constructia fizica ca fiind caracteristici mai importante pentru atractia sexuala in raport cu toate celelalte trasaturi in comparatie cu femeile”, spune Whyte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *