Partenerul de viata si legatura sa cu reproducerea - III

Partenerul de viata si legatura sa cu reproducerea – III

„Pe masura ce barbatii si femeile imbatranesc, preferintele lor se apropie, ambele sexe acordand o importanta mai mare deschiderii si increderii, in timp ce importanta relativa a conexiunii emotionale este la fel de importanta pentru barbati si femei din toate grupele de varsta.”

E dragut. Dar tinerii par a avea mari asteptari.

„Interesant este ca atat barbatii, cat si femeile, de-a lungul anilor de varf de fertilitate si de venituri (18-50 de ani), care au declarat o preferinta extrem de ridicata pentru o trasatura [de asemenea] au declarat probabil o preferinta extrem de mare pentru mai multe trasaturi”, spune Whyte.

„Atractia sexuala este un factor cheie al alegerii si reproducerii partenerului uman. Rezultatele noastre indica variatii distincte in cadrul sexului in etapele cheie ale vietii, ceea ce este in concordanta cu teoriile presiunii de selectie. ”

Deci – este vorba despre copii?

Nu in totalitate, conform studiului:

„Luarea deciziilor la nivel micro in ceea ce priveste sexul, reproducerea si formarea relatiilor influenteaza o mare varietate de tendinte macro si norme sociale, inclusiv rolurile de gen si echitatea, dinamica pietei muncii, ratele de fertilitate, liberalismul sexual mai larg, politica, religia si institutia mai larga a casatorie ”, spune Whyte.

Sigur contextul este un lucru important – ma intreb ce credeau oamenii acum cincizeci de ani? Nici macar nu aveau intalniri online pe atunci!

„Ei bine, studiul a luat teorii si cercetari anterioare in ultimele 4-5 decenii si l-a comparat cu daca vedem sau nu diferente de preferinta acum ca putem folosi internetul”, spune Whyte.

„Si practic am constatat ca toate cercetarile anterioare arata ca preferintele barbatilor si femeilor sunt in continuare aceleasi, chiar daca internetul este acum„ noul normal ”in modul in care alegem sa gasim un partener”.

Hmm … Inteligenta este considerata o resursa in acest studiu – sper ca asta inseamna ca sunt „inventiv”!

„„ Inteligenta ”este considerata o resursa in contextul in care barbatii si femelele mai inteligenti pot ipotetic sa acceseze mai multe resurse pentru a sprijini descendentii sau, de asemenea, ca„ inteligenta ”ar putea fi probabil un proxy pentru investitii mai mari in angajamentul fata de relatii si sprijin pentru descendenti in mod continuu ”, spune Whyte.

Si ne-am intors din nou la copii!

Alte studii care au analizat aceleasi date au inclus femei si barbati bisexuali , si non-binare populare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *