Ce a gasit aceasta noua cercetare despre imbatranirea biologica

Ce a gasit aceasta noua cercetare despre imbatranirea biologica? – II

Acest nou studiu, publicat in revista Nature Communications , raporteaza o metoda care converteste datele dintr-un test de sange obisnuit intr-o singura statistica pentru a determina varsta biologica, precum si pentru a intelege cum poate fluctua in timp la aceeasi persoana.

Echipa de cercetare a companiei de biotehnologie Gero, cu sediul in Singapore, a utilizat datele longitudinale ale numarului de sange uman din Studiul de examinare a sanatatii nationale si nutritionale si a Biobancii din Marea Britanie. Acest lucru a dus la o singura variabila pentru a descrie varsta biologica, numita indicatorul de stare dinamic al organismului (DOSI).

Practic, DOSI este derivat din biomarkeri in sange si indica rezistenta indivizilor in timp. Unul dintre factorii majori ai rezistentei este capacitatea de a face noi celule pentru a repara daunele, atat uzura obisnuita, cat si pentru a depasi bolile si leziunile.

Studiul a constatat ca persoanele sanatoase erau foarte rezistente la stres, in timp ce persoanele care aveau boli cronice si un risc crescut de mortalitate erau mai putin rezistente.

Timpul de recuperare a crescut, de asemenea, odata cu inaintarea in varsta – doua saptamani pentru un barbat sanatos de 40 de ani pana la sase saptamani pentru un varstnic de 80 de ani. Aceasta constatare din parametrii testelor de sange a fost comparata si confirmata de nivelurile de activitate fizica inregistrate de dispozitivele purtabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *