Ai putea trai pana la 150 de ani

Ai putea trai pana la 150 de ani? – I

O echipa internationala de cercetatori a dezvoltat o noua modalitate de a urmari procesul de imbatranire biologica – iar rezultatele sugereaza ca oamenii pot trai pana la maximum 150 de ani.

De ce imbatranim?
Imbatranirea este un proces treptat care se intampla pe parcursul intregii noastre vieti, deoarece functiile noastre normale ale corpului incetinesc.

Exista cel putin noua markeri ai imbatranirii, dar unul comun este atunci cand celulele noastre isi pierd incet capacitatea de a produce celule noi si sanatoase pentru a repara daunele. Este marcat de o scadere a functionalitatii fizice si un risc crescut de boli cronice.

Cercetatorii fac distinctie intre varsta cronologica, care este exact cati ani a trait o persoana si varsta biologica, care este cat de vechi pare o persoana la nivel celular – adica cat de aproape sunt celulele lor de a inceta complet toate functiile. Aceste doua numere nu sunt intotdeauna aceleasi pentru nicio persoana data si nici varsta biologica nu este intotdeauna liniara.

Deoarece varsta biologica este influentata de o serie de factori precum dieta, exercitiile fizice, obiceiurile de somn, genetica si multe altele, este dificil de calculat – dar cercetatorii sunt interesati sa o masoare pentru a dezvolta interventii anti-imbatranire eficiente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *