Imbatranirea biologica si studii anterioare - III

Imbatranirea biologica si studii anterioare – III

Prin extrapolarea acestei tendinte, echipa a constatat ca oamenii isi vor pierde complet capacitatea de recuperare – adica rezistenta – pana la varsta de 120-150 de ani, chiar daca sunt sanatosi si nu sufera de boli majore.

„Aceasta lucrare indica faptul ca limita aparenta a duratei de viata a omului nu este probabil sa fie imbunatatita prin terapii care vizeaza boli cronice specifice sau sindromul de fragilitate”, scriu autorii in lucrarea lor.

„Astfel, nu este posibila o imbunatatire dramatica a duratei maxime de viata si, prin urmare, o extindere puternica a vietii prin prevenirea sau vindecarea bolilor fara interceptarea procesului de imbatranire, cauza principala a pierderii subiacente a rezistentei.”

Este de acord cu ceea ce stiam anterior despre imbatranirea biologica?
Kylie Quinn, liderul grupului de imbatranire si imunoterapie de la Universitatea RMIT din Melbourne, spune ca „este o idee foarte interesanta folosind informatii accesibile”.

Dar Quinn – care nu a fost implicat in studiu – observa ca ar fi dificil sa folosesti aceasta metoda intr-o populatie intreaga, deoarece unele dintre variabile se pot schimba in viata zilnica normala a unei persoane.
„De exemplu, daca au o infectie … asta ar putea schimba numarul total de sange, numara destul de mult”, explica ea. „Esantionarea unica s-ar putea sa nu fie suficienta – s-ar putea sa trebuiasca sa avem cateva esantioane diferite de la o persoana, daca am folosi acest lucru ca instrument de sanatate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *