Ce poate afecta durata de viata pe pamant - IV

Ce poate afecta durata de viata pe pamant – IV

Insa, ca instrument pentru a intelege imbatranirea biologica, ea spune ca aceasta cercetare este un plus interesant in domeniu si este de acord cu constatarile anterioare – chiar si cu estimarea duratei maxime de viata a omului.

„Se extinde cand ne uitam la ceea ce se intampla in populatia umana”, subliniaza Quinn. „Cea mai in varsta persoana despre care se stie ca a trait vreodata, a trait pana la varsta de 122 de ani, dar stim ca acea persoana este putin anormala – urmatoarea persoana dupa aceea avea 119. Deci, stim ca exista ceva despre acei 120 de ani de varsta, ceea ce reprezinta o adevarata provocare in ceea ce priveste depasirea acestui lucru ”.

Cum se compara acest lucru cu alte metode de determinare a varstei biologice?
Lindsay Wu, un alt cercetator independent de la Universitatea din New South Wales, explica faptul ca au existat multe incercari anterioare de a determina un „ceas” pentru varsta biologica, inclusiv mai multe bazate pe masuri compozite din biochimia sangelui.

Cu toate acestea, acestea sunt extrem de sensibile la fluctuatiile markerilor sanguini ai metabolismului, de exemplu hemoglobina glicozilata (HbA1c), care este o masura stabila a nivelurilor de glucoza pe termen lung, spune el.

Aceasta inseamna ca medicamentele antidiabetice, postul si exercitiile fizice pot afecta toate masura varstei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *