Ce iti garanteaza o viata indelungata

Ce iti garanteaza o viata indelungata?- V

„Desi toate aceste interventii sunt masuri bine acceptate pentru mentinerea sanatatii tarzii si, eventual, pentru a extinde durata de viata generala, gradul de„ inversare a varstei ”observat din acesti algoritmi nu este realist – prin postirea unei zile puteti inversa in a prezice varsta biologica cu 20 de ani ”, spune Wu. „Trucul ar fi mentinerea acestui nivel de post pentru tot restul vietii!”

Celalalt tip de masura biologica a varstei este „ cloc epigenetic k ”, bazat pe unul dintre cei noua markeri ai imbatranirii, care pare sa prezica destul de precis durata de viata pe baza alegerilor stilului de viata.

„Singura situatie la om in care puteti observa o„ inversare ”a unei varste biologice prezise conform acestui ceas este la persoanele care trec de la fumatori obisnuiti la renuntarea la fumat – din nou, acest lucru pare rezonabil”, spune Wu.

El este de acord cu Quinn ca predictia matematica din aceasta cercetare recenta – cu o durata maxima de viata umana de 150 de ani – pare sa se alinieze cu observatiile ca „rata mortalitatii creste exponential dincolo de o anumita varsta”.

„A existat aceasta idee conform careia indivizii ar putea atinge o„ viteza de evadare ”prin care daca ajung la o anumita varsta si scapa de majoritatea bolilor comune, nu exista niciun motiv pentru o longevitate crescuta drastic”, spune el.

„Avand in vedere toate datele centenarilor, sanatatea si durata de viata a acestora, nu vedem acest lucru – mai degraba, vedem decaderea exponentiala a duratei de viata”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *